You need to set up the menu from Wordpress admin.

Mar 19, 2012
Encik Cerita

Cara Muat Turun [Download] Semua Gambar Facebook

  • Sharebar

Encik cerita menjumpai satu cara di mana kita boleh melakukan muat turun kesemua album gambar Facebook dengan mudah. Cara ini adalah dengan menggunakan plugin untuk pelayar anda. Adakah anda pengguna Chrome atau Firefox? Jadi anda pasti boleh melakukannya. Satu lagi perkara penting Encik Cerita hendak memberitahu tetapi tunggu sehingga ke akhir entri ini.

Cara download gambar facebook ini adalah dengan menggunakan plugin Download FB album untuk pelayar Chrome manakala Fluschipranie bagi pelayar Firefox.

Bagi pelayar Chrome, selepas anda install Download FB album, anda perlu membuka satu daripada album yang anda mahu muat turun dan klik pada ikon seperti dalam bulatan merah pada gambar di bawah. Selepas anda klik pada ikon tersebut anda akan mendapati bahawa tab pelayar baru akan terbuka secara automatik. Kini anda hanya perlu menekan CTRL+S (Save) untuk memuat turun. Jiak anda tercari-cari untuk fail tersebut, nama fail akan di sertai dengan akhiran “_files”.

fb-album-download
Bagi pelayar Firefox, selepas anda install Fluschipranie log masuk ke Facebook anda dan pergi ke laman senarai album Facebook. Anda hanya perlu “right click” pada album yang anda mahu memuat turun dan pilih pilihan Fluschipranie’s Download. Anda tetapkan nama album dan destinasi fail di komputer anda.

fb-album-download1
Anda juga dapat memuat turun album gambar rakan-rakan anda tetapi nasihat Encik Cerita, jangan membuat perkara yang tidak bermoral tersebut melainkan dengan kebenaran.

Kredit: Techxt.com

Related Posts:

Leave a comment

CommentLuv badge

SPONSOR KAMI!