You need to set up the menu from Wordpress admin.

Feb 2, 2012
Encik Cerita

Perodua Alza Smart Ride (SR) Baru – RM53,013.50

  • Sharebar

Perodua Alza SR
Adakah anda tahu bahawa Perodua telah pun menambah satu lagi variant pada model perodua Alza? Perodua Alza baru merupakan variant Perodua Alza SR. Apakah makna SR?

SR bermakna smart ride dan terdapat beberape perubahan pada variant terbaru ini.  Sebelum ini terdapat tiga variant iaitu Perodua Alza Standard, Perodua Alza Premium dan juga Perodua Alza Advance.

Perodua Alza SR Baru
Kini Alza SR baru tiada lampu fog, visor pintu dan wiper belakang. Manakala dashboard pula berwarna gelap tiada seperti sebelum ini yang mempunyai dua ton warna pada Alza Standard. Tempat duduk pemandu kini individu,  tidak lagi bersambung seperti variasi sebelum ini. Dua lagi perubahan adalah tiada lagi butang audio pada steering dan brek tangan di antara tempat duduk hadapan.

Keseluruhannya, Alza SR ini lebih kurang sama dengan Alza Standard dengan harga Alza lebih murah. Harga Alza SR adalah RM53,013.50 bagi manual dan RM56,513.50 bagi transmisi automatik. Apa yang boleh kita tahu daripada ini ialah Alza SR lebih berbaloi harganya dari Alza standard.

Harga Perodua Alza SR (Harga OTR ) di Semenanjung Malaysia :

  • Perodua Alza SR 1.5 BX (Manual) Solid – RM53,013.50
  • Perodua Alza SR 1.5 BX (Manual) Metalik – RM53,513.50
  • Perodua Alza SR 1.5 BZ (Automatik) Solid – RM56,013.50
  • Perodua Alza SR 1.5 BZ (Automatik) Metalik – RM56,513.50

Apa pendapat anda?

Maklumat lebih lanjut di laman rasmi Perodua Alza SR.

 

 

 

Related Posts:

1 Comment

  • Perodua smart Ride ???? no air bag tu kata smart ke?? kalau yea pun jgn reduce keselamatan,bagaimana langkah kerajaan menggalakkan pengeluar kereta tempatan supaya memasang air bag?? dipandang sepi oleh perodua tolonglah jgn nak untung berganda sgt yea

    [Reply]

Leave a comment

CommentLuv badge

SPONSOR KAMI!